תחושת שייכות וניכור אל "הקהילה הגאה"- מה התפקיד של חברים הומואים בחיים שלי?
הקהילה הגאה הינו מושג מופשט למדי- ננסה להבין אותו דרך חלוקה מסוימת שמתקבלת בצורה הגיונית, לפי מאמר מפתח של David Woolwine משנת 2000: Community in Gay Male Experience and Moral Discourse
1- "הקהילה הגאה המדומיינת"-
בעיקר מתייחסת לאיזורים עירוניים הידועים כ"הומואיים" או "לסביים", הידועים גם בשם "הסצנה". האיזורים הללו נחשבים ל"מובלעות" מאשר לקהילה אמיתית. רמה זו של הקהילה הגאה יכולה להיחוות בדמיון כקהילה מאוחדת, ולכלול דימויים של קהילתיות ברמה ארצית או עולמית, מתייחסת לקהילה הגאה הרחבה.
מחקרים מראים שהרבה גברים הומואים מדמיינים וחווים את הקהילה הזו, אך שבחיי היומ-יום רמה הזו נחוות כקהילה פזורה ומחולקת, ותורמת מעט מאוד לתחושת משמעות וזהות.
2- הרמה השניה של הקהילה הגאה נמצאה בקבוצות גאות ובארגונים:
גברים הומואים פוגשים אינדיבידואלים שהם "כמוהם" דרך חברות בארגונים גאים מקומיים ובקבוצות. דרך תחושת שייכות לרמה זו של הקהילה, גברים הומואים יכולים להתחבר ומיד לחוות תחושת שייכות לקהילה הגאה. כמו כן, מפגש פנים אל פנים ברמה זו יכול לסייע להזדהות רגשית עמוקה עם הקבוצה ועם האינדיבידואלים בתוכה.
חיבור ברמה הזו, נותן לגברים הומואים לחוות סביבה חברתית בה הם לא מרגשים מתויגים על ידי אחרים ולחוות תחושות חיוביות של זהות ברמה הקבוצתית.
3- הרמה השלישית של הקהילה הגאה, היא מערכות יחסים בין-אישיות של גברים הומואים עם גברים הומואים אחרים שיוצרת רשת חברתית של חיבורים אישיים. כלומר, חברים טובים.
זו הרמה שבה הרבה מהפונקציות "המשפחתיות" מופיעות, במיוחד במתן תמיכה, אהבה, עצות, החלפה של דברים ועוד.
רמות גבוהות יותר של תחושת שייכות עם חברים הומואים החלישו את הקשר בין לגור לבד לבין סימפטומים דיכאוניים.
הממצאים האלו מדגישים את החשיבות של השתייכות לחברים הומואים, שעשויה לשחק תפקיד בבריאותם הנפשית של גברים הומואים מבוגרים שגרים לבדם.
Comments