הפחתה אחראית
"הייתי על תרופות נוגדות דיכאון במשך שתים-עשרה שנים וכשניסיתי להיגמל מהן נאבקתי עם תסמיני גמילה חמורים - החוויה המטלטלת ביותר בחיי.
גיליתי שיש חוסר תמיכה וידע מצד רופאים ואנשי מקצוע על איך להפסיק בבטחה תרופות נוגדות דיכאון וכיצד להתמודד עם הגמילה,
מה שהוביל אותי להקים את "הפחתה אחראית" ולסייע לא.נשים כיצד לעשות זאת נכון."
הפחתה אחראית מתייחסת לשיטה בה ניתן להפחית ולהפסיק את השימוש בתרופות בשיטה מדורגת ואיטית (hyperbolic tapering).
אני מלווה ומסייע בחשיבה, בתכנון ובהתמודדות בתהליך הגמילה תוך התייחסות לסיכונים שבלקיחה ובאי-לקיחה.
מהמטופלים סובלים מתופעות גמילה לאחר הפסקת התרופות.
50%+
אנשים
נוטלים תרופה פסיכיאטרית
1 מכל 6
ההרצאה תתקיים בזום, משך ההרצאה שעה ורבע / וחצי
אם תרצו שאגיע אל מקום העבודה שלכם צרו קשר
מידע טכני
ההרצאה הבאה תתקיים בתאריך 10.03.23 - שריינו מקומכם!
מועדים
אצלכם במקום העבודה או בזום.
אורך ההרצאה: שעה ורבע-וחצי
מידע טכני
ההרצאה מתקיימת בהזמנה מראש, מוזמנים ליצור קשר לתיאום מועד.
מועדים
מאלה שהתקשו להפסיק בעבר
הצליחו להגמל באמצעות הפחתה מדורגת
72%
אני לא זה שיחליט אם בן אדם צריך לקחת או לא לקחת, זו החלטה שרק הבן אדם יכול לקחת, רצוי וכדאי בשיתוף עם איש טיפול שמכיר אותו זמן ארוך, ואם זה הרופא/ה שלו, שמבינה את תחום ההפחתה. מטרתי היא להנגיש לאנשים את הידע. אני רוצה לעזור לאנשים לחשוב שוב על הסבל שלהם, על הכאב שלהם, להסתכל עליו מכמה שיותר נקודות מבט, לתת מקום לנראטיב שלהם- כל מה שעושים בטיפול- יחד עם החשיבה על האפשרות של ההפחתה של טיפול תרופתי- תוך ידיעה של כל הסיכונים בלקיחה ובאי-לקיחה. אולי יש אנשים שיחליטו שמתאים להם לקחת לכל החיים וזה זכותם- הייתי רוצה שהם יידעו שיש את האפשרות הזו, ושיידעו את תופעות הלוואי לטווח ארוך, ויקחו בחירה מיודעת.
זה יכול להיות מפחיד כן. מעורר חרדה- בטח. זה גם לא תהליך קל. הרבה פחדים יכולים לצוף. צריך לתת להם מקום ולבחון כל אחד מהם בעיניים מפוכחות, כמו שמתייחסים אל כל פחד וחרדה. וזה באמת מפחיד- מדובר במערכת העצבים המרכזית. עם זאת, יש הרבה עדינות בתהליך הזה אם עושים אותו נכון, לאט ומדורג, ובודקים כל פעם לפני שמפחיתים, שמרגישים מאוזנים, ואז, גם אפשר להתמודד עם פחדים ו"גלים" של תופעות גמילה.
בטח שיש. כל מקרה הוא אינדיבידואלי. אנחנו מתמקדים באפשרות לבחון את האפשרות של גמילה, להרחיב את אפשרויות הבחירה, וזה לפני שבכלל מתחילים את התהליך. יכול להיות שבסופו של דבר אדם יחליט להשאר על מינון נמוך יותר של התרופה. אבל עדיין, הבחירה והשליטה על המינון נבחנת ומקבלת משמעות אחרת. מה שיכול להעצים את תחושת המסוגלות והיכולת העצמית.
כל אחד יעשה מה שהוא מרגיש. התהליך הזה הוא ניסוי וטעיה- לא הבטחה, ולא משהו בינארי של כן או לא. אם אדם מרגיש שהוא החלים מהמשבר הנפשי שלו או שהתרופות לא מסייעות לו או גורמות לנזק, ושהוא רוצה לבחון את האפשרות לחיות חיים ללא תרופות, לתפיסתי צריך לכבד את המשאלה הזו, ולעזור לאותו אדם לעשות זאת נכון.
שאלות ששואלים אותי הרבה
האתר מספק מידע הקשור לתהליך הפחתה בתרופות פסיכיאטריות, ומטרתו היא לאפשר השכלה ו/או מידע כללי למי שמעוניין בנושא. אין לפרש את המידע המצוי באתר כייעוץ מקצועי ו/או רפואי, עידוד, עצה ו/או המלצה רפואית/פסיכיאטרית/אבחנה/טיפול לכל אדם להפחית או להפסיק נטילה של תרופות פסיכיאטריות. יש תמיד לבקש את המלצת הרופא ו/או אדם אחר המוסמך לדון בשאלות שעולות לגבי מצבך הרפואי ו/או המנטלי. אין להתעלם מהמלצת הרופא או לדחות טיפול רפואי בעקבות פרט שקראת באתר. אם יש לך חשש שיש לך מקרה חירום רפואי, אנא צור קשר עם הרופא המטפל שלך או התקשר מיידית למוקד חירום. גולן רוטר- הולץ ועמותת "הפחתה אחראית" לא מספקים כל המלצה ולא מעודדים כל בדיקה ספציפית, מטפל, מוצר, תהליך או כל מידע אחר שמצוין באתר. אם לא נאמר במפורש אחרת, כתבות שמפורסמות באתר נכתבו על ידי אנשים בעלי ניסיון אישי ישיר או מי שתמכו באדם אחר בתהליך של הפחתת או הפסקת תרופות פסיכיאטריות. המידע המשותף באתר גם לא מכיל או לא אמור להתפרש כהמלצה ו/או עצה רפואית ו/או מקצועית של רופא, רוקח או כל המלצה רפואית. הסתמכות על כל מידע שמופיע באתר היא באחריותך בלבד. גולן רוטר-הולץ ועמותת "הפחתה אחראית" אינם אחראים לכל מידע שיסופק באתר. האתר ומקימי האתר אינם חבים או אחראים לכל נזק שיגרם לכל מי שיעשה שימוש ויסתמך בכל מידע שיוצג באתר.
ליטל אזשי
״ההרצאה נותנת הצצה אינטליגנטית רלוונטית ומעניינת לעולם התרופות נוגדות הדיכאון והיכולת להיגמל מהן דרך מידע נגיש ורלוונטי ועד לפתרונות אפשריים ואופרטיביים וגורמים לליווי להמשך התהליך, מידע וכלים רלוונטים לכל מי שהיה רוצה להיפרד מנוגדי דיכאון באופן אחראי. תודה גולן״
עידו שדה
״גולן, רציתי להגיד תודה ענקית על המפגש בנושא הפחתת שימוש בנוגדי דיכאון וחרדה. הצגת המחקרים העדכניים, השיתוף האישי שלך והטיפים החשובים שנתת לצורך הפחתת שימוש אחראית והדרגתית פתחו לי עוד את הראש והעמיקו את ההבנה.״
איתמר
"ההרצאה חיברה לי המון נקודות ושלחה אותי למחשבה עמוקה עם עצמי על דברים שנטלתי, על מי שרשם לי אותם בלי אבחון ובלי מעקב, וגם על הטעות שעשיתי כשהפסקתי "בבת אחת". הוא חידד לי את הצורך לבדוק, ולא ללכת שבי אחר תעשייה שלא בהכרח מוטרדת מהנזק האגבי. תודה גולן"