top of page

הפחתה אחראית - לאנשי מקצוע

הייתי על תרופות נוגדות דיכאון במשך שנים-עשר שנים וכשניסיתי להיגמל מהן נאבקתי עם תסמיני גמילה חמורים - זו היתה החוויה המטלטלת ביותר בחיי. גיליתי שיש חוסר תמיכה וידע מצד רופאים ואנשי מקצוע על איך להפסיק בבטחה תרופות נוגדות דיכאון וכיצד להתמודד עם הגמילה, מה שהוביל אותי להקים את "הפחתה אחראית" ולסייע לא.נשים לעשות זאת נכון.

 

את הידע הרב שצברתי בנושא, חשוב לי לחלוק עם עוד אנשי מקצוע מעולם הטיפול והרפואה, בכדי שיידעו להתמודד טוב יותר עם המטופלים שלהם שמנסים להגמל ולא מצליחים, או שבעצמם מתמודדים עם האתגר באופן אישי.

Trees

אצלכם במקום העבודה או בזום.
אורך ההרצאה: שעה ורבע-וחצי

מידע טכני - איפה וכו׳

ההרצאה מתקיימת בהזמנה מראש, מוזמנים ליצור קשר לתיאום מועד.

מועדים

הפחתה אחראית לאנשי מקצוע - וובינר

המידע שניתן בהרצאה ישנה את מה שאתם יודעים על השימוש והגמילה מתרופות פסיכיאטריות. עבורי כאיש מקצוע, זה השפיע על אופן הטיפול ועל היכולת שלי לסייע לאנשים במצבי משבר. בעיני זו החובה שלנו כאנשי מקצוע להכיר את מורכבות הנושא ולהרחיב את היכולת שלנו לסייע לאנשים שמשתמשים ונגמלים מתרופות אלו.

להרשמה לוובינר עבור אנשי מקצוע

בקבוצה זו נלמד אודות הנושא, באמצעות מחקרים ומקרים להדרכה, ונהווה כר למידה פורה אחד עבור השני. 

קבוצת לימוד

1

סמינר מקצועי שיוכל להגיע אל צוותים ואנשי מקצוע ברחבי הארץ. מקיף, עדכני ומעודד דיאלוג, הסברה והדרכה.

סמינר מקצועי

2

בקבוצה לומדים ותומכים בתהליך של מי שנמצאים בשני הצדדים. מתרגלים מיינדפולנס ומביאים את החוויה האישית.

קבוצת תמיכה

3

אנשי מקצוע זקוקים ללמידה, תמיכה והדרכה בנושא. לצורך כך הקמנו מספר אנשי מקצוע את עמותת הפחתה אחראית. אני מספק תמיכה ולמידה על ידי שלושה ערוצים: קבוצת לימוד, סמינר מקצועי וקבוצת תמיכה. אני משוכנע כי השתתפות בתהליכים אלה תהפוך אתכם למטפלים טובים ומקצועיים יותר.  

להרשמה ופרטים נוספים

בקרוב

לפרטים נוספים והרשמה לפעילויות הקרובות

האתר מספק מידע הקשור לתהליך הפחתה בתרופות פסיכיאטריות, ומטרתו היא לאפשר השכלה ו/או מידע כללי למי שמעוניין בנושא. אין לפרש את המידע המצוי באתר כייעוץ מקצועי ו/או רפואי, עידוד, עצה ו/או המלצה רפואית/פסיכיאטרית/אבחנה/טיפול לכל אדם להפחית או להפסיק נטילה של תרופות פסיכיאטריות. יש תמיד לבקש את המלצת הרופא ו/או אדם אחר המוסמך לדון בשאלות שעולות לגבי מצבך הרפואי ו/או המנטלי. אין להתעלם מהמלצת הרופא או לדחות טיפול רפואי בעקבות פרט שקראת באתר. אם יש לך חשש שיש לך מקרה חירום רפואי, אנא צור קשר עם הרופא המטפל שלך או התקשר מיידית למוקד חירום. גולן רוטר- הולץ ועמותת "הפחתה אחראית" לא מספקים כל המלצה ולא מעודדים כל בדיקה ספציפית, מטפל, מוצר, תהליך או כל מידע אחר שמצוין באתר. אם לא נאמר במפורש אחרת, כתבות שמפורסמות באתר נכתבו על ידי אנשים בעלי ניסיון אישי ישיר או מי שתמכו באדם אחר בתהליך של הפחתת או הפסקת תרופות פסיכיאטריות. המידע המשותף באתר גם לא מכיל או לא אמור להתפרש כהמלצה ו/או עצה רפואית ו/או מקצועית של רופא, רוקח או כל המלצה רפואית. הסתמכות על כל מידע שמופיע באתר היא באחריותך בלבד. גולן רוטר-הולץ ועמותת "הפחתה אחראית" אינם אחראים לכל מידע שיסופק באתר. האתר ומקימי האתר אינם חבים או אחראים לכל נזק שיגרם לכל מי שיעשה שימוש ויסתמך בכל מידע שיוצג באתר.

  • התשובה היא כמובן מורכבת, ואין תשובה אחת שנכונה לכולן.ם. ככלל, אני מקבל כל חוויה של אדם שאומר שהתרופות עוזרות לו. אני כן חושב, מהמחקר שלי בנושא ומהניסיון שלי בעבודה בפסיכיאטריה, שהתרופות יכולות להועיל לטווח קצר, לעתים, ושהן לא יעילות לאורך זמן, לרב האנשים. ושהן בוודאי גם יוצרות נזק ומייצרות תלות, ומקשות לעתים על טיפול אמיתי בבעיה. אני כן חושב שיש כאן שני צדדים למטבע- מצד אחד הרפואה ומצד השני החברה שמבקשת את הפתרונות הקצרים, שמתגלים להיות דווקא הארוכים, בדיעבד.

  • אני חושב שאנשים הם מעבר לאבחנות ושמה שאנחנו קוראים לו "מחלות נפש" הם בעצם מצבי חיים שאנחנו מגיעים אליהם בתוך הקשר מאוד רחב של סביבה, גנטיקה, ונסיבות חיים. אני לא 'נגד פסיכיאטריה' אלא בעד להיטיב עם אנשים ולמצוא את דרכי הטיפול היעילות והטובות ביותר, במינימום פגיעה. אני חושב שפסיכיאטריה יכולה לפגוע, ולכן אני מצטרף אל זרם שנקרא 'פסיכיאטריה ביקורתית'. 

  • אני חושב שאנחנו כמטפלים מכל הדיסצפלינות, חייבים להכיר את עולם הפסיכיאטריה, ובפרט את השימוש בתרופות ואת הגמילה מהן. אנחנו פוגשים מטופלים שעושים שימוש בתרופות האלו ובסוף אנחנו אלה שפוגשים אותם מדי שבוע, ורואים אותם בתקופות הקשות בחייהם מקרוב. אנחנו צריכים להיות ערים לכך שיש לתרופות השפעות רבות וחזקות על א.נשים ושאנחנו כאנשי מקצוע צריכים להחליט על מידת המעורבות שלנו בעניין זה, כמו גם בעניינים נפשיים של מצבי קצה. 

  • אפשר להצטרף אלינו לעשייה בעמותת 'הפחתה אחראית', וכן להגיע לקבוצת לימוד לאנשי מקצוע, להזמין הרצאה אליכם למקום העבודה, או סמינר מקצועי. הידע שתקבלו ישנה לחלוטין את מה שאתם חושבים על שימוש בתרופות וגמילה מהן, וייתן לכם משקפיים חדשות להביט על המטופלים שלכם דרכם.

  • יש כל מיני אלטרנטיבות לתרופות, אבל זה דורש קודם כל שינוי גישה באיך שאנחנו בכלל מתייחסים למצבים נפשיים, לרגשות, למחשבות ולהתנהגויות שלנו. אם המחשבה שלנו היא שצריך לסלק מצבים כמו חרדה ודיכאון, מבלי להבין מדוע הם מגיעים, אם אנחנו רוצים להוריד רק את מפלס הסימפטומים, לא נוכל להגיע לטפל בבעיה מהשורש, ולא נקדם את חיינו אל עבר מקום של צמיחה והתפתחות. אם מצליחים לראות דרך המשקפיים האלה, אני מאמין שנפתחות אפשרויות לטיפולים אחרים שהם לא תרופתיים, שיכולים בהחלט לסייע, ובהחלט גם דורשים סבלנות ואורך רוח. 

שאלות ששואלים אותי הרבה

bottom of page